Rakennusten lämpökuvaus

Lämpökuvaus on ainetta rikkomaton tutkimusmenetelmä uudisrakennusten laadunvalvontaan ja vanhojen rakennusten kuntotutkimuksiin.

Lämpökuvauksen tarkoituksena on määrittää rakennuksen kunnon- tai laadunvalvonnassa ulkovaipan lämpötekninen kunto ja lämmöneristyskerroksen toimivuus.

Lämpökameran avulla voidaan selvittää samassa yhteydessä muita rakennuksen ja rakenteiden toimivuuteen, olosuhteisiin ja asumisviihtyvyyteen liittyviä tekijöitä, kuten ilman virtausreitejä, rakenteiden fysikaalista toimintaa sekä tietyin edellytyksin kosteusvaurioita.

Lämpökuvaukset suoritetaan pitkäaikaisella kokemuksella RT-14-11239 ohjekortin ja Ratu S-1233 mukaisesti.

Lämpökuvauksissa käytetään kalibroituja laitteita ja kuvaukset suorittaa vtt-henkilösertifioitu asiantuntija.

Lämmityskulujen säästö alkaa lämpökuvauksella

Sähkölämmitteisessä omakotitalossa kuluu lämmitykseen yli puolet kodin sähkönkulutuksesta. Lämpökuvaustulosten pohjalta tehtyjen korjausten avulla voidaan saada lämmityskuluissa vuositasolla satojen eurojen säästöjä.

Lämpökuvaus on nopea, edullinen ja luotettava toimenpide, jolla löydetään rakennuksesta lämpöenergiaa kuluttavat vuodot, kylmäsillat ja puuttuvat eristeet rakenteista. Kuvauksella voidaan yksiselitteisesti osoittaa onko rakennuksessa energiaa syöviä kohteita ja löytyykö rakenteista korjaustarvetta. Kuvauksesta tehdään kirjallinen raportti lämpö- ja digikuvineen.

Lämpökuvaus on asukasystävällinen. Asuintilat kuvataan sellaisinaan - ei reikiä lattiaan eikä seiniin. Ainoa kuvaukseen valmisteltava toimenpide on siirtää verhot keskelle ikkunaa ja siirtää ulkoseinän vieressä olevat huonekalut metrin päähän seinästä. Lämpötila- ja ilmanvaihtoventtiilit saavat olla normaaleissa käyttöasennoissaan.

Kun rakennat taloa tai olet vaihtamassa asuntoa - teetä ennen sisäänmuuttoa lämpökuvaus ja tiiveysmittaus. Nämä laadunvalvontamittaukset varmistavat kotisi energiatehokkuuden ja asumisviihtyvyyden.

Katso hinnoitteluesimerkki »

Siistinkin rakenteen alla voi piillä riski!

Kodin katto voi näyttää näin hyvältä, mutta…

Todellisuus voi olla tämä. Ongelmia on tiedossa.

Katso hinnoitteluesimerkki »